Оборонний комплекс столиці Волинського князівства – міста Володимира - Терський, С. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено особливості середньовічного військово-стратегічного комплексу стольного міста Волині Володимира. На тлі військово-політичної історії та стратегічного розташування міста у світлі археологічних досліджень проаналізовано середньовічне озброєння його гарнізону. Подано характеристику найважливіших пам’яток його військової історії, більшість з яких ще належить поглиблено вивчати. The process to accumulate of knowledge about medieval military complex and weapons also thanks to archaeologist investigations of the Volodymyr in this article has been investigated. All this generalizations of the main monuments of the Volodymyr’s military history has been investigations.