Вітенько, Т. М.Гащин, О. Р.Гумницький, Я. М.2013-10-102013-10-102010Вітенько Т. М. Інактивація мікроорганізмів E.coli під час знезаражування йонами срібла в умовах кавітаційного перемішування / Т. М. Вітенько, О. Р. Гащин, Я. М. Гумницький // Вісник Національного університету «Львівська політехніка». – 2010. – № 677 : Хімія, технологія речовин та їх застосування. – С. 258–261. – Бібліографія: 7 назв.https://ena.lpnu.ua/handle/ntb/21212Наведено результати експериментальних досліджень інактивуючої дії йонів срібла різної концентрації під час інактивації санітарно-показникових мікроорганізмів Escherichia coli у воді. Показано, що ефекти кавітаційного поля інтенсифікують дію малих концентрацій Ag(I) (0,005 і 0,01 мг/дм3), що дає змогу досягнути високого знезаражувального ефекту за короткий проміжок часу. Порівняно інтенсивність знезаражування у пристроях динамічного і статичного типів. The results of experimental investigations of inactivating action of various concentrations silver ions while inactivating microorganisms Escherichia coliin water are presented in the paper. Cavitation field effects are shown to intensify the action of small concentration Ag(I) (0,005 and 0,01mg/dm3). It allows to achieve high decontamination effect in a short period of time. Decontamination intensity in the dynamic and static devices is compared.uaІнактивація мікроорганізмів E.coli під час знезаражування йонами срібла в умовах кавітаційного перемішуванняArticle