Насильство як політико-правова програма у теоретичних концепціях марксизму та його соціальні наслідки (філософсько-правовий аспект) - Ряшко, О. В.; Ряшко, В. І. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Аналізується проблема насильства в теоретичних концепціях К. Маркса і Ф. Енгельса, як політико-правова програма диктатури пролетаріату, роль армії і поліції в буржуазному і соціалістичному суспільстві, реалізація марксистських ідей диктатури пролетаріату в СРСР та їх соціальні наслідки. Анализируется проблема насилия в теоретических концепциях К. Маркса и Ф. Энгельса, как политико-правовая программа диктатуры пролетариата, роль армии и полиции в буржуазном и социалистическом обществе, реализация марксистских идей диктатуры пролетариата в СССР и их социальные последствия. The problem of violence in the theoretical concepts of Karl Marx and Friadrich Engels, as political and legal program dictatorship of the proletariat, role of the army and police in bourgeois and socialist society, implementation of Marxist ideals dictatorship of the proletariat in the USSR and its social consequences.
Насилие как политико-правовая программа в теоретических концепциях марксизма и его социальные последствия (философско-правовой аспект)
Violence as a political and legal program in theoretical concepts of Marxism and its social consequences
Keywords: держава; насильство; право; законність; армія; класи; поліція; влада; революція; антагонізм; диктатура пролетаріату; терор; государство; насилие; право; законность; классы; армия; полиция; власть; класс; революция; антагонизм; диктатура пролетариата; террор; state; violence; right; legality; army; police; power; class; revolution; antagonism; distatorshi of the proletariat; terror