Оцінка відповідності технологічного процесу ТО-3 та поточних ремонтів тепловозів та їх вузлів у депо “Ж” вимогам нормативних документів - Кравчук, Іван Васильович; Kravchuk, Ivan Vasylovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Метою даної бакалаврської роботи є підвищення експлуатаційної надійності тепловозів серій 2ТЕ116, М62, 2М62 в/і, ЧМЕ2, ЧМЕ3, ТГМ23 та забезпечення встановленого рівня безпеки руху. Об’єктом дослідження є система ремонту та технічного обслуговування тепловозів серій 2ТЕ116, М62, 2М62 в/і, ЧМЕ2, ЧМЕ3, ТГМ23. Предметом дослідження є технологія технічного обслуговування та ремонту тепловозів серій 2ТЕ116, М62, 2М62 в/і, ЧМЕ2, ЧМЕ3, ТГМ23 в умовах локомотивного депо. В бакалаврській роботі проведено оцінку відповідності технологічних процесів технічного обслуговування ТО-3, поточного ремонту ПР-1, ПР-3 тепловозів серій 2ТЕ116, М62, 2М62 в/і; технічного обслуговування ТО-3, поточного ремонту ПР-1 тепловозів серій ЧМЕ2, ЧМЕ3, ТГМ23; ревізії другого обсягу вузлів з підшипниками кочення тепловозів серій 2ТЕ116, М62, 2М62 в/і вимогам нормативної документації. Сформовано перелік невідповідностей організації ТО та ПР тепловозів серій 2ТЕ116, М62, 2М62 в/і, ЧМЕ2, ЧМЕ3, ТГМ23 нормативним вимогам, запропоновано заходи з усунення невідповідностей шляхом організації ремонтних робіт, удосконалення технології ремонту та впровадження відповідних змін до технологічних процесів. Для досягнення цієї мети у роботі проведено аналіз технологічних процесів технічного обслуговування та поточних ремонтів тепловозів, наявного обладнання та персоналу в локомотивному депо. Розглянуто пов’язані питання охорони праці та проведено економічний розрахунок ефективності запропонованих заходів.

The purpose of this bachelor's work is to increase the operational reliability of diesel locomotives of the 2TE116, M62, 2M62 v/i, ChME2, ChME3, TGM23 series and ensure the established level of traffic safety. The object of the study is the system of repair and maintenance of diesel locomotives of the 2TE116, M62, 2M62 v/i, ChME2, ChME3, TGM23 series. The subject of the study is the technology of maintenance and repair of diesel locomotives of the 2TE116, M62, 2M62 v/i, ChME2, ChME3, TGM23 series in the conditions of a locomotive depot. The bachelor's thesis assessed the compliance of technological processes of maintenance TO-3, current repair PR-1, PR-3 of diesel locomotives of series 2TE116, M62, 2M62 v/i; maintenance TO-3, current repair PR-1 of diesel locomotives of series ChME2, ChME3, TGM23; revision of the second volume of rolling bearing assemblies of diesel locomotives of series 2TE116, M62, 2M62 v/i with the requirements of regulatory documentation. A list of inconsistencies in the organization of maintenance and PR of diesel locomotives of series 2TE116, M62, 2M62 v/i, ChME2, ChME3, TGM23 with regulatory requirements was formed, measures were proposed to eliminate inconsistencies by organizing repair work, improving repair technology and implementing relevant changes to technological processes. To achieve this goal, the work analyzes the technological processes of maintenance and current repairs of diesel locomotives, available equipment and personnel in the locomotive depot. Related issues of labor protection are considered and an economic calculation of the effectiveness of the proposed measures is carried out.
Conformity Assessment of the TO-3 Maintenance Process and Running Repairs of Diesel Locomotives and Their Components at Depot "Zh" with the Requirements of Regulatory Documents
Keywords: 6.273.00.02; тепловози серій 2ТЕ116; М62; 2М62 в/і; ЧМЕ2; ЧМЕ3; ТГМ23; ремонт; аналіз технологічної та нормативної документації; технологія ремонту; удосконалення; технологічне оснащення; diesel locomotives of the 2TE116; M62; 2M62 series; ChME2; ChME3; TGM23 series; repair; analysis of technological and regulatory documentation; repair technology; improvement; technological equipment