Балансні наближення в оптимальному представленні характеристик термометрів опору - Воробель, Р. А.; Гук, О. П.; Сущик, К. В. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2004)
Запропоновано метод встановлення балансних наближень градуювальних характеристик нелінійними виразами. Його новизною є те, що вхідними даними є неперервна функція, а не дискретна множина. Це забезпечує досягнення оптимальної точності на всьому проміжку визначення градуювальної характеристики. A method of calculation of balanced approximation of calibration scale by non-linear expressions is proposed. A novelty of proposed techniques is the use of input data as continuous function instead of discrete set of points. Such an approach allows to reach optimal accuracy at whole interval of calibration scale.