Теоретико-прикладні засади здійснення громадського контролю у сфері виконання покарань України - Гарасим, Павло Станіславович (Національний університет «Львівська політехніка», 2025)
У дисертації репрезентовано результати наукового дослідження проблем, що стосуються змісту, форм і принципів здійснення громадського контролю у сфері виконання покарань України, а також сформульовано науково обґрунтовані шляхи їх усунення й удосконалення правового механізму з означених питань. Окреслено періоди виникнення, розвитку та функціонування інституту громадського контролю у вказаній галузі суспільних відносин (радянський (1970–1991 рр.) та період незалежності України (1991–2024 рр.). The dissertation deals with the results of a scientific study of problems related to the content, forms and principles of public control in the execution of sentences in Ukraine. Scientifically substantiated ways of their elimination and improvement of the legal mechanism on the specified issues are formulated. The author outlines the periods of emergence, development and functioning of the institution of public control in this area of social relations (Soviet (1970–1991) and the period of Ukraine’s independence (1991–2024).
Theoretical and applied principles of public control in the field of execution of sentences in Ukraine
Keywords: громадський контроль, покарання, виконання покарань, сфера виконання покарань, виконання-відбування покарань, органи і установи виконання покарань, пенітенціарна система, суб’єкти і учасники кримінальновиконавчих правовідносин, засуджені, права, законні інтереси і свободи засуджених, законодавчий акт, міжнародно-правовий акт, ефективність, public control, punishment, execution of sentences, field of execution of sentences, execution and serving of sentences, bodies and institutions of execution of sentences, penitentiary system, subjects and participants of criminal executive relations, convicts, rights, legitimate interests and freedoms of convicts, legislative act, international legal act, effectiveness.; 343.811:35.072.6