Проект відділення виробництва алілкаприлату продуктивністю 100 т/рік - Сметанська, Олександра Володимирівна; Smetanska, Oleksandra Volodymyrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
В даній бакалаврській кваліфікаційній роботі розглянуто проєкт організації виробництва алілкаприлату – важливої хімічної сполуки, яка одержується шляхом реакції естерифікації октанової кислоти аліловим спиртом та використовується як ароматизатор у харчовій та косметичній промисловостях. Потужність виробництва становить – 100 т/рік. Запроектовано виробництво періодичної дії, виконано матеріальні розрахунки для визначення витрат сировини та виходу продукту, теплові розрахунки, для оцінки потреби в теплоті, а також наведено розрахунок та конструкцію основного апарату; створено математичну модель процесу, встановлено норми технологічного режиму обладнання. Запропоновано технологічну схему виробництва та наведений її опис. спроектовано одноповерхову будівлю промислового призначення каркасного типу. Визначено основні техніко-економічні показники виробництва, зокрема собівартість готової продукції та рентабельність підприємства. Також в даній роботі розглянуто заходи з охорони праці, хімічної безпеки та охорони навколишнього середовища.

This bachelor's qualification work considers a project for organizing the production allyl caprylate - an important chemical compound that is obtained by the esterification reaction of octanoic acid with allyl alcohol and is used as a flavoring in the food and cosmetic industries. The production capacity is 100 tons/year. A batch production was designed, material calculations were performed to determine the consumption of raw materials and product yield, thermal calculations were performed to assess the need for heat, and the calculation and design of the main apparatus were provided; a mathematical model of the process was created, the norms of the technological mode of the equipment were established. A technological scheme of production was proposed and its description was given. A one-story frame-type industrial building was designed. The main technical and economic indicators of production were determined, in particular the cost of finished products and the profitability of the enterprise. This work also considers measures for labor protection, chemical safety and environmental protection.
Project of a section of manufacturing allyl caprylate with an annual productivity of 100 tonnes
Keywords: 6.161.00.00