Реалізація права на освіту внутрішньо переміщеними особами - Хомишин, Ірина; Khomyshyn, Irina; Хомишин, Ирина (Видавництво Львівської політехніки, 2017)
У статті досліджено проблеми здійснення права на освіту дітей, які є внутрішньо переміщеними особами. Здійснено аналіз законодавчих актів України в частині реалізації права на освіту внутрішньо переміщених осіб. Окреслено коло проблем, з якими стикаються ВПО та територіальні громади при реалізації права на освіту.

The article examines the problems of implementing the right to education of children who are internally displaced persons. The analysis of legislative acts of Ukraine in the realization of the right to education of internally displaced persons is carried out. The scope of problems faced by IDPs and territorial communities in the realization of the right to education is outlined.

В статье исследуются проблемы осуществления права на образование детей, которые являются внутренне перемещенными лицами. Осуществлен анализ законодательных актов Украины в части реализации права на образование внутренне перемещенных лиц. Очерчен круг проблем с которыми сталкиваются ВПО и территориальные общины при реализации права на образование.
Implementation of the right to education of internal transful persons
Реализация права на образование внутренне перемещенными лицами
Keywords: внутрішньо переміщені особи; переселенці; право на освіту; реалізація права на освіту; навчальний заклад; державна підтримка; internally displaced persons; settlers; the right to education; realization of the right to education; educational institution; state support; внутренне перемещенные лица; переселенцы; право на образование; реализация права на образование; учебное заведеные; государственная поддержка; 340.116; 316.42