Фінансово-економічна та правова парадигми сталого розвитку авіаперевізників в умовах реформування повітряно-транспортної системи України - Баран, Р. Т. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Визначено основні проблеми становлення суб’єктів повітряного транспорту України у пореформений період та запропоновано шляхи вирішення конкурентоспроможності авіаперевізників, їх сталого розвитку. Проаналізовано чинне законодавство щодо реструктуризації цивільної авіації, визначено її переваги та недоліки. Подано фінансово-економічні та правові підходи до означення впровадження парадигм, які сприятимуть покращенню та ефективному розвитку цієї галузі. Main problems of formation of subjects of Ukrainian Air Transport during the post reform period are determined. Ways of solving the problems of compatibility and stable development of air companies are suggested. Nowadays legislation concerning restructurisation of civil aviation is analyzed. Merits and faults are determined. Financial-economic and legislative approaches to the definition of paradigms introduction which contribute to the improvement of effectiveness of this branch are given in this work.
Financial-economic and legislative paradigms of stable development of air companis under conditions of conditions of reformation of Ukrainian fir nransport system
Keywords: фінансово-економічна парадигма; правова парадигма; цивільна авіація; повітряний транспорт; авіакомпанія; авіаперевізник; експлуатант повітряних суден; financial-economic paradigm; legislative paradigm; civil aviation; air transport; air line; air carrier; operator of aircraft