Вплив геометрії магнітного шунта на магнітне поле у проміжку асинхронного двигуна з екранованими полюсами - Гавдьо, І. Р.; Гладкий, В. М.; Маляр, В. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглядається питання впливу геометрії магнітного шунта асинхронного двигуна з екранованими полюсами на криву розподілу індукції в повітряному проміжку на підставі використання математичної моделі двигуна, в якій магнітопровід зображений розгалуженою заступною схемою. The influence of magnetic shunt geometry of shaded-pole induction motor on air gap magnetic field distribution has been considered. The motor magnetic circuit is presented by the ramified equivalent circuit.