Розроблення інтерактивної інформаційної системи для пошуку та продажу книг - Гуменюк, Дмитро Анатолійович; Humeniuk, Dmytro Anatoliiovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У цій бакалаврській кваліфікаційній роботі висвітлюється питання створення онлайн-платформи, яка би відповідала усім сучасним вимогам і тенденціям. В основі роботи - потреби та навички сучасних поціновувачів книг, обов’язки адміністраторів. Поетапний та надійний підхід базувався на специфіці електронної комерції та особливостях книжкового ринку. Пояснювальна записка містить 49 сторінок, 6 діаграм, 17 ілюстрацій, 19 використаних джерел та 2 додатки. Об'єкт дослідження: процеси розробки вебдодатків, зокрема створення онлайн-книгарень, а також принципи взаємодії клієнт-серверних додатків. Мета бакалаврської роботи: розробка онлайн-книгарні з використанням сучасних технологій, що забезпечить ефективне функціонування та зручність для користувачів. Методи дослідження: аналіз ринку електронної комерції та сучасних онлайн-книгарень, проєктування архітектури системи, використання діаграм моделювання (Use Case, ER-діаграма, IDEF0, діаграма архітектури багатошарової системи), а також розробка алгоритмів (блок-схема оформлення замовлення). Основні результати: розроблено архітектуру онлайн-книгарні, реалізовано її ключові функціональні модулі з використанням Java та фреймворку Spring, що демонструє практичне застосування знань у сфері розробки вебдодатків та REST API. Створена платформа враховує сучасні вимоги до онлайн-комерції та оптимізована для ефективної та зручної взаємодії з користувачем. Рекомендації з упровадження: результати роботи можуть бути використані для створення комерційних онлайн-книгарень або як основа для подальших наукових досліджень у галузі електронної комерції та розробки розподілених систем. У результаті ми отримаємо розроблений програмний продукт, який буде легко взаємодіяти з кінцевими користувачами. Надасть адміністраторам ефективні засоби управління, що сприятиме оптимізації процесу онлайн-торгівлі.

This bachelor's qualification thesis addresses the creation of an online platform that meets all modern requirements and trends. The work is based on the needs and skills of modern book enthusiasts and the responsibilities of administrators. The systematic and robust approach was founded on the specifics of e-commerce and the unique characteristics of the book market. The explanatory note contains 49 pages, 6 diagrams, 17 illustrations, 19 references, and 2 appendices. Object of Research: The processes of web application development, particularly the creation of online bookstores, as well as the principles of client-server application interaction. Aim of the Bachelor's Thesis: To develop an online bookstore using modern technologies that ensures effective functionality and user-friendliness. Research Methods: Analysis of the e-commerce market and existing online bookstores, system architecture design, use of modeling diagrams (Use Case, ER diagram, IDEF0, multi-layer system architecture diagram), as well as the development of algorithms (order placement flowchart). Main Results: The architecture for an online bookstore was developed, and its key functional modules were implemented using Java and the Spring framework, demonstrating the practical application of knowledge in web application development and REST API. The resulting platform adheres to modern e-commerce requirements and is optimized for effective and convenient user interaction. Recommendations for Implementation: The results of this work can be used to create commercial online bookstores or as a basis for further scientific research in the field of e-commerce and distributed systems development. As a result, a software product was developed that facilitates easy interaction for end-users. It provides administrators with effective management tools, which contributes to the optimization of the online sales process.
Development of an interactive information system for searching and selling books
Keywords: 6.122.00.00; ОНЛАЙН-КНИГАРНЯ; ВЕБДОДАТОК; REST API; JAVA; SPRING; POSTGRESQL; ЕЛЕКТРОННА КОМЕРЦІЯ; АРХІТЕКТУРА СИСТЕМИ; ПРОЄКТУВАННЯ; IDEF0. Список використаної літератури: ? Краус; Н. М.; Краус; К. М.; & Манжура; О. В. (2021). Електронна комерція. Електронна бібліотека Київського університету імені Бориса Грінченка. https://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/37044/1/Kraus_Elektronna_komertsiia_2 021.pdf ? Walls; C. (2021). Spring in action (6th ed.). Manning Publications. ? Richardson; L.; & Amundsen; M. (2013). Restful web APIs. O'Reilly Media. ? Міністерство економіки України. (2023; 11 грудня). Електронна комерція. https://me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&id=6d3d0ba1-219b-470a-a 9b9-a88f7dbf02ec&title=ElektronnaKomertsiia | ? CodeSnippet (2024; серпень). Understanding Layered Architecture in Spring Boot Best Practices and Implementation. https://www.youtube.com/watch?v=Kzrm-BdLckE&t=249s; ONLINE BOOKSTORE; WEB APPLICATION; REST API; JAVA; SPRING; POSTGRESQL; E-COMMERCE; SYSTEM ARCHITECTURE; SYSTEM DESIGN; IDEF0