До квазістатичної задачі термопружності для тіл з лінійними включеннями - Воробець, Б. С.; Войтович, М. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Операторним методом квазістатична задача термопружності для тіл зі стрижневими включеннями зведена до відповідної крайової задачі для області, зайнятої основним матеріалом. При цьому вплив включення на термопружний стан основного матеріалу відображається ускладненими граничними умовами на внутрішніх поверхнях. Розглянуто випадки ідеального та нормального механічних контактів на поверхні розмежування матеріалів, для яких записані формули для визначення граничних значень напружень. We use symbolic method to reduce quasistatic thermoelasticity problem for bodies with elastic core to a boundary problem for the region occupied by basic material. The impact of core on thermoelastic state of basic material is reflected in complicated boundary conditions imposed on inner surfaces. We then consider cases of ideal and normal mechanical contact on the boundary surface and establish formulas for computing boundary stress values.