Податкове стимулювання науково-технічної та інноваційної діяльності - Мельник, М. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто проблеми державного регулювання і стимулювання науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні, здійснено ретроспективний аналіз податкового стимулювання інновацій, наведено практичні рекомендації для посилення стимулюючого впливу фінансової та податкової політики на розвиток інноваційних процесів в Україні. Tax benefits and tax deductions were considered as effective levers of incentive policy, directed to the development of innovation processes and activities in Ukraine. To increase the level of scientific and technical progress in Ukraine some specific measures were suggested.
Keywords: інноваційна діяльність; науково-технічний прогрес; податкові пільги; податкове стимулювання; амортизаційна політика; цільове фінансування; innovation activity; scientific and technical progress; tax deductions; tax benefits; tax incentive; amortization policy; end financing