Виділення часових інтервалів при формуванні календарних інформаційних систем - Вовчина, А. Я. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
In article approaches to division of a timebase into intervals structure of representation of time space in relational databases with formation optimum behind some attributes are considered. The primary goals of construction of time structures are allocated. The suggested campaign for definition of time dependences by division of time lines of values behind some criteria. Розглянуто підходи до поділу часової осі на інтервали з формуванням оптимальної за деякими ознаками структури подання часового універсуму в реляційних базах даних. Виділено основні задачі побудови часових структур. Запропоновано підхід для визначення часових залежностей шляхом розбиття часового ряду значень за певними критеріями.