Більшовицький терор на західноукраїнських землях у 1939–1941 рр. - Гаврилів, І. О. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Показано початок Другої світової війни через призму проблеми західноукраїнських земель в умовах більшовицької агресії. The beginning of the WW II is shown from the point of view of the Western Ukrainian land problems under bolsheviks aggression.