Методика визначення допустимої похибки під час діагностування стану економічної безпеки підприємства - Хома, І. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Запропоновано методику визначення індивідуальної допустимої похибки під час діагностування стану економічної безпеки підприємства, в межах якої за будь-якої величини його рівня, відповідний стан економічної безпеки залишається незмінним. Ця методика ґрунтується на матриці ймовірнісних переходів, яка несе інформаційну пам’ять про минулі та теперішні стани перехідної системи підприємства в перерізі подолання загроз, які надходять в його простір з внутрішнього і зовнішнього середовищ. The technique of determination of the individual allowable error was proposed for diagnosing of the economic security’s state of an enterprise. Within the error, at any magnitude of the state’s level, the corresponding status of the economic security remains unchanged. This methodology is based on the probability transition matrix which carries the information storage about past and current states of the transitional system of an enterprise in the context of overcoming the threats that come in its space from the internal and external circumstances.
Keywords: допустима похибка; діагностика; стан економічної безпеки підприємства; матриця ймовірнісних переходів; allowable error; diagnostics; state of economic security; probability transition matrix