Інформаційна система миттєвого обміну повідомленнями - Данилова, Дарія Дмитрівна; Danylova, Dariia Dmytrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2022)
Обмін миттєвими повідомленнями (IM) - це форма спілкування в режимі реального часу між двома або більше людьми через Інтернет. Він дозволяє користувачам миттєво надсилати та отримувати текстові повідомлення, зображення, відео, голосові нотатки та інші типи медіа. Перші сервіси обміну миттєвими повідомленнями з'явилися на початку 1990-х років, але лише наприкінці 1990-х - на початку 2000-х років миттєві повідомлення стали основним інструментом комунікації. Сьогодні миттєві повідомлення широко використовуються як в особистому, так і в професійному контексті, а користувачам доступні численні програмні додатки та платформи. Обмін миттєвими повідомленнями має кілька переваг над іншими формами комунікації, такими як електронна пошта або телефонні дзвінки. По-перше, вони дозволяють спілкуватися в режимі реального часу, що дає змогу користувачам здійснювати негайний і швидкий обмін інформацією. Це також зручний і недорогий спосіб спілкування на великі відстані, що робить його ідеальним для міжнародних або віддалених команд. Крім того, миттєві повідомлення можуть підтримувати групові розмови, що робить їх ефективним інструментом для співпраці та командної роботи. Загалом, миттєві повідомлення стали життєво важливим інструментом для спілкування та співпраці як в особистому, так і в професійному контексті, забезпечуючи зручний та ефективний спосіб залишатися на зв'язку та обмінюватися інформацією в режимі реального часу. Об'єктом дослідження для розробки інформаційної системи обміну миттєвими повідомленнями є сама платформа - система, яка буде створена для полегшення спілкування між користувачами в режимі реального часу. Предмет дослідження для цієї теми може варіюватися в залежності від конкретного фокусу даної роботи, я зконцентруюсь, саме на дослідженні зручності використання інформаційної системи обміну миттєвими повідомленнями та визначення шляхів покращення користувацького досвіду. Також проведу тестування та аналіз продуктивності інформаційної системи обміну миттєвими повідомленнями та визначу місця для оптимізації і покращення даної системи. Метою розробки інформаційної системи обміну миттєвими повідомленнями є створення платформи для зручного, ефективного та безпечного спілкування в режимі реального часу. Загальний обсяг роботи: 92 сторінок, 1 таблиця, 37 рисунок та 21 літературних джерел.

Instant messaging (IM) is a form of real-time communication between two or more people over the Internet. It allows users to instantly send and receive text messages, images, videos, voice memos, and other types of media. The first instant messaging services appeared in the early 1990s, but it wasn't until the late 1990s and early 2000s that instant messaging became a mainstream communication tool. Today, instant messaging is widely used in both personal and professional contexts, and numerous software applications and platforms are available to users. Instant messaging has several advantages over other forms of communication, such as email or phone calls. First, they allow for real-time communication, which enables users to exchange information immediately and quickly. It is also a convenient and inexpensive way to communicate over long distances, making it ideal for international or remote teams. In addition, instant messaging can support group conversations, making it an effective tool for collaboration and teamwork. All in all, instant messaging has become a vital tool for communication and collaboration in both personal and professional contexts, providing a convenient and efficient way to stay connected and share information in real-time. The object of study for the development of an instant messaging information system is the platform itself - a system that will be created to facilitate real-time communication between users. The subject of research for this topic may vary depending on the specific focus of this paper, I will concentrate on investigating the usability of the instant messaging information system and identifying ways to improve the user experience. I will also test and analyze the performance of the instant messaging information system and identify areas for optimization and improvement of the system. The goal of developing an instant messaging information system is to create a platform for convenient, efficient, and secure real-time communication. The total amount of work: 92 pages, 1 table, 37 figures, and 21 references.
Instant messaging information system
Keywords: 6.126.00.01; обмін миттєвими повідомленнями; повідомлення; відеочат; телкомунікація; голосові дзвінки; CometChat; instant messaging; messages; video chat; telecommunication; voice calls; CometChat