Комбіноване знезараження води за умов акустичної кавітації - Коваль, Ірина; Кондратович, Орест (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Розглянуто одночасну дію газу та акустичної кавітації на процес руйнування спор бактерій роду Bacillus cereus у дезаерованому дистиляті та досліджено в атмосфері якого газу найінтенсивніше відбувається даний процес. Розраховані ефективні константи швидкості відмирання бактерій та коефіцієнти кореляції прямих напівлогарифмічної залежності відносного числа мікроорганізмів до вихідної їх кількості.
Keywords: ультразвук; кавітація; газ; мікроорганізми; знезараження води