Прогнозування довговічності у задачах структурно-параметричного синтезу віброударних систем - Кіндрацький, Б. І.; Бурковський, А. С. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2010)
Проведено аналіз критеріїв оцінювання довговічності матеріалів і елементів машин при їх циклічному ударному навантаженні. Запропоновано критерії відносної довговічності віброударної системи. Досліджено його залежність від конструктивних та інерційних параметрів віброударної системи. Обгрунтована длцільність застосування такого критерію при структурно-параметричному синтезі віброударних систем. The analysis of criteria of evaluation of durability of materials and elements of machines is conducted at their cyclic shock loading. The criterion of relative durability of the vibroimpact system is offered. Investigational its dependence on the structural and inertia parameters of the vibroimpact system. Expedience of application of such criterion is grounded at the structural-parametrical synthesis of the vibroimpact systems.