Технологічне забезпечення експлуатаційних показників штоків бурових насосів - Петрина, Ю. Д.; Квас, М. І.; Яким, Р. С. (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
Встановлено, що за забезпечення найкращих експлуатаційних показників хромовані штоки бурових насосів як односторонньої, так і двосторонньої дії дають середнє статистичне напрацювання, яке не має різкої якісної відмінності від об’ємно- і СВЧ-гартованих згідно з типовими технологічними процесами. Сформульовані заходи щодо введення кардинальних змін в технологічний процес застосуванням кращої зміцнювальної обробки і оптимальної фінішної операції. It is determined that in the case of the best operation indices maintaining the chromeplated rods of unilateral and bilateral acting boring pumps guarantee the statistical average operating time which does not sharply distinguish in kind from that of rods which are volume and microwave hardened according to the standard technological processes. Measures directed at principal changes making into the technological process by using of better strengthening treatment and optimum finishing operation are formulated.