Конденсація метилетилкетону з формальдегідом у метилізопропенілкетон у газовій фазі - Небесний, Р. В.; Івасів, В. В.; Жизневський, В. М.; Шибанов, С. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Досліджено вплив температури, співвідношення реагентів та часу контакту на газофазну конденсацію метилетилкетону з формальдегідом у метилізопропенілкетон на Na2HPO4-Cs2CO3/SiO2 калізаторі. Встановлено оптимальні умови одержання метилізопропенілкетону. The effect of temperature, reagent ratio and contact time on the process of gas phase condensation of methyl ethyl ketone with formaldehyde to methyl isopropenyl ketone on Na2HPO4-Cs2CO3/SiO2 catalyst has been investigated. The optimum conditions of methyl isopropenyl ketone obtaining has been found.