Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини: спірні питання кваліфікації - Марисюк, Костянтин; Друк, Соломія; Marysyuk, Kostyantyn; Druk, Solomiia (Видавництво Львівської політехніки, 2020)
Проаналізовано спірні питання кваліфікації умисних вбивств матір’ю своєї новонародженої дитини. Зазначено, що досліджувана норма КК України потребує додаткового вивчення та внесення змін. Зокрема, ст. 117 КК України потрібно доповнити та зазначити умови психотравмуючої ситуації під час вчинення вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини у тяжкому психофізичному стані, спричиненому пологами. Крім того, дуже важливо викласти у згаданій статті визначення періоду новонародженості для правильної оцінки часу вчинення злочину.

The article is devoted to the analysis of controversial issues of qualification of premeditated murder of the mother of her newborn baby. It is stated that the studied norm of the Criminal Code of Ukraine requires further study and changes. In particular, Art. 117 of the Criminal Code of Ukraine it is necessary to supplement and state the conditions of the psycho-traumatic situation during the murder of the mother of his newborn child in a serious psychophysical state caused by childbirth. In addition, it is very important to set out in this article the definition of a newborn period for the correct estimation of the time of the crime.
Murder by the mother of a newborn baby: qualification dispute issues
Keywords: вбивство; злочин; дитина; матір; право; murder; crime; child; mother; law; 343.82