Процесові прикметники в науковій мові - Кочерга, Ольга; Пілецький, Володимир (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Розглянуто структуру та способи творення процесових (віддієслівних) прикметників на позначення активної та пасивної здатности об’єкта, тобто здатности бути підданим дії (пасивна здатність) або призначення виконувати дію чи здатність брати участь у процесі (активна здатність). The article discusses the structure and ways of forming processual (deverbal) adjectives which denote two types of abilities that things can have: to be subjected to an action (passive ability) and to be designated for an action or participate in a process (active ability).
Keywords: процесові прикметники; наукова мова; активна здатність; пасивна здатність; processual (deverbal) adjectives; scientific language; passive ability; active ability