Застосування капаметрії для стратиграфічного розчленування та кореляції геологічного розрізу Північної прибортової зони Дніпровсько-Донецької западини - Крива, І.; Онуфришин, С. (Національний університет “Львівська політехніка”, 2011)
Проаналізовано магнітну сприйнятливість осадових порід Північної прибортової зони Дніпровсько-Донецької западини. Показані можливості використання капаметрії для вертикального розчленування і вивчення особливостей геологічного розрізу, а також кореляції виділених елементів. Проанализировано магнитную восприимчивость осадочних пород Северной прибортовой зоны Днепровско-Донецкой впадини. Показаны возможности использования каппаметрии для вертикального расчленения и выделения особенностей геологического разреза, а также корреляции выделенных элементов. Magnetic susceptibility of sediments in the northern edge of the Dniepr-Donetsk depression was analyzed. Possibilities of c-metering implementation for vertical division and investigations of geological cross-section, also as correlations of defined elements were shown.
Исспользование каппаметрии при стратиграфическом расчленении и корреляции геологического разреза Северной прибортовой зоны Днепровско-Донецкой впадины
Application of x-metering for stratigraphical separation and corelation of geological section in the Northern edge of the Dniepr-Donetsk depression
Keywords: осадові породи; магнітна сприйнятливість; χ-метрія; перерив в осадонагро- мадженні; літомагнітний комплекс; осадочные породы; магнитная восприимчивость; χ-метрия; перерывы в осадконакоплении; литомагнитный комплекс; sedimentary rocks; magnetic susceptibility; χ-metering; sedimentary breaks; lithomagnetic complex