Спеціальні Ateb-функції в задачах оптимізаії керованих рухів - Кузьо, І. В.; Смерека, І. П.; Зінько, Я. А. (Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2003)
На основі гіперболічних Ateb-функцій запропоновано методику розв’язання задач оптимального керування рухом матеріальних об’єктів при дії на них суттєво нелінійного лобового опору. Розглянуто приклад оптимального розгону матеріального об’єкта. On the basis of the methods of hyperbolic Ateb-functions the ways of solving the problems of optimal motion directing of material objects influenced by some essentiallynon-linear front resistance have been suggested. An example of optimal starting point of same material objects has been shown.