Дизайн інтер'єру ресторану "Ваша рибка'' у м.Львів - Долецька, Ліліана Павлівна; Doletska, Liliana Pavlivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
У даній бакалаврській кваліфікаційній роботі досліджено історію розвитку ресторанів, основні особливості походження та вимоги до проектування простору. Проаналізовано вітчизняні й зарубіжні приклади застосування неокласичного стилю, на основі аналізу створено неповторний інтер’єр у стилі неокласика з елементами арт деко та біоніки. Актуальність теми проявляється в необхідності продуманого дизайну, який буде поєднувати комфорт, функціональність, естетику та відповідність сучасним дизайнерським тенденціям. Неповторний дизайн підкреслить не лише концепцію закладу, але й стане візитівкою, створюючи атмосферу, в яку хочеться зануритись знов. Метою проектування є створення авторського дизайн-рішення, яке відповідатиме сучасним вимогам ринку, враховуватиме особливості локації та цільової аудиторії, а також сприятиме формуванню позитивного досвіду відвідування закладу «Ваша рибка». Об’єктом проектування виступає ресторан «Ваша рибка» площею 119,28 розташований у м. Львові. Предметом проектування - дизайн функціонального та індивідуального інтер’єру ресторану у неокласичному стилі з елементами арт деко та біоніки. У першому розділі проаналізовано розвиток та особливості ресторанної справи та класифікацію закладів. Також розглянуто нормативні вимоги до проектування таких закладів, включаючи державні будівельні норми (ДБН) та санітарні правила (ДСанПіН), що регулюють технологічне планування, вентиляцію та безпеки. У другому розділі визначено вихідні дані для проектування та основні особливості стилю неокласика, проаналізовано закордонні і вітчизняні аналоги рибних ресторанів. У третьому розділі стисло викладено концепцію дизайн-проекту ресторану, обґрунтувавши вибір стилю неокласика з елементами арт-деко та біоніки. Детально проаналізовано організацію простору з урахуванням ергономіки, забезпечуючи комфорт для відвідувачів та персоналу. Також представлено авторські рішення, що гармонійно поєднують естетику, функціональність та довговічність в інтер'єрі рибного ресторану. У четвертому розділі прорахована вартість робіт, типового наповнення та обладнання, авторської розробки та загальні витрати на дизайн проект. У загальних висновках підсумовано головні аспекти щодо аналізу та розробки житлового середовища.

This bachelor's qualification has investigated the history of restaurants development, the main features of origin and requirements for space design. Domestic and foreign examples of the use of neoclassical style are analyzed, on the basis of the analysis a unique neoclassic -style interior with elements of art deco and bionics is created. The relevance of the topic is manifested in the need for thoughtful design, which will combine comfort, functionality, aesthetics and compliance with modern design trends. The unique design will not only emphasize the concept of the institution, but also become a business card, creating an atmosphere that you want to immerse yourself again. The purpose of designing is to create an author's design solution, which will meet the modern requirements of the market, take into account the features of the location and target audience, and will contribute to the formation of a positive experience of attending the institution in the maritime topics "Your fish". The object of design is the restaurant "Your fish" with an area of ??119.28 is located in Lviv. The design is the design of the functional and individual interior of a neoclassical restaurant with elements of art deco and bionics. The first section analyzes the development and features of the restaurant business and classification of institutions.The regulatory requirements for the design of such institutions, including state building codes (DBN) and sanitary rules (DSANPIN) governing technological planning, ventilation and safety are also considered. The second section defines the initial data for design and the main features of the neoclassic style, analyzed foreign and domestic analogues of fish restaurants. The third section briefly outlines the concept of a restaurant design project, justifying the choice of neoclassic style with elements of art deco and bionics. The organization of space with ergonomics is analyzed in detail, providing comfort for visitors and staff. The author's solutions that harmoniously combine aesthetics, functionality and durability in the interior of a fish restaurant. The fourth section calculates the cost of work, typical filling and equipment, author's development and overall design costs of the project. The general conclusions summarized the main aspects of analyzing and developing a living environment.
Interior design of the restaurant "Vasha Rybka" in Lviv
Keywords: 6.022.03.03; неокласика; комфортний; інтер’єр; дизайн; функціональність; neoclassics; comfortable; interior; design; functionality