Комплексна вітамінно-мінеральна кормова добавка в таблетках - Успенська, К. К.; Черкас, З. В.; Коваль, З. М. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Розроблено кормову добавку для собак та котів, яка містить в своєму складі комплекс необхідних вітамінів та мікроелементів: марганцю, заліза, цинку, міді.Застосовані методи групового гранулювання вітамінів та мінералів, модифікованих солями металів, що дало змогу поєднати в одній таблетці вітаміни та мікроелементи із збереженням їх стабільності. Для забезпечення регульованого виведення мікроелементів використано природні дисперсні мінерали цеоліт та бентоніт. A feed additive for dogs and cats containing a complex of such essential vitamins and minerals as manganese, iron, zinc, and copper is elaborated. Methods of granulation of a group of vitamins and minerals modified with metal salts was applied, making it possible to combine vitamins and minerals in one pill preserving their stability. Natural dispersed minerals zeolite and bentonite were used to provide regulated output of trace elements.
Keywords: вітаміни; мікроелементи; мінерали; кормові добавки; vitamins; trace elements; minerals; feed additives