Розрахунок граничних напружень зчеплення арматури з пінобетоном - Верба, В. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2013)
Наведено пропозиції до методики розрахунку напружень зчеплення арматури з пінобетоном, що ґрунтується на новому підході, викладеному в ДСТУ Б В.2.6-156:2010, та пропозиціях автора, найважливіша з яких полягає у заміні міцності пінобетону на розтяг величиною міцності на стиск з перевідним коефіцієнтом. Проведено визначення значень коефіцієнта надійності за матеріалом для двох граничних станів, що забезпечило достовірність пропонованого алгоритму. The article is devoted to the method of reinforcement bonding stress calculation in foam concrete, which is based on the new approach described in DSTU B V.2.6-156: 2010, and the author’s proposals, the most important of which is the replacement of the concrete tensile strength value by the compressive strength with conversion factor. The determination of values of safety factor of the material for two boundary conditions also confirmed the accuracy of proposed algorithm.
Keywords: алгоритм; арматура; напруження зчеплення; пінобетон; algorithm; bonding stress; bonding stress; foam concrete; reinforcing steel bar