Основні цілі створення та принципи функціонування промислово-фінансових груп в Україні - Андрушко, Н. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2003)
Розглянуто основні цілі та принципи створення промислово-фінансових груп (ПФГ). Наведено характеристику ПФГ за низкою критеріїв. Відзначено спільні та відмінні риси у законодавчо-нормативних актах різних країн, що регулюють діяльність промислово-фінансових груп. Здійснено аналіз переваг та недоліків створення та функціонування промислових конгломератів. In given article the basic purposes and principles of creation of industrial — financial groups (IFG) are considered. The characteristic IFG behind a line of criteria is given. The general and distinctive features in the legislative — normative certificates of the different countries are marked which adjust activity of industrial — financial groups. The analysis of advantages both lacks of creation and functioning of industrial conglomerates is carried out.