Особливості формування іміджу органів місцевого самоврядування в умовах воєнного стану (на прикладі Франківської районної адміністрації Львівської міської ради) - Малитовський, Вадим Вадимович; Malytovskyi, Vadym Vadymovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Бакалаврська кваліфікаційна робота, присвячена дослідженню особливостей формування іміджу органів місцевого самоврядування в період російсько-української війни. На основі аналізу наукової літератури, нормативно-правової бази та практики Франківської районної адміністрації Львівської міської ради розкрито теоретичні засади формування іміджу місцевої влади, його стратегічні аспекти та правове регулювання. Визначено основні виклики та проблеми, з якими стикаються органи місцевого самоврядування в умовах воєнного стану: необхідність оперативної кризової комунікації, підвищені вимоги до відкритості та підзвітності, важливість ефективної взаємодії з громадою та підтримки різноманітних верств населення. Проаналізовано фінансовий стан і діяльність з комунікацій та налагодження зворотного зв'язку Франківської районної адміністрації в зазначений період. З метою посилення іміджу органів місцевої влади в кризових умовах передбачається комплекс взаємопов’язаних заходів: розробка кризової комунікаційної стратегії, оптимізація цифрового робочого середовища та онлайн-присутності, забезпечення ефективних каналів зворотного зв’язку з громадянами, реалізація соціальних проєктів допомоги військовим, внутрішньо переміщеним особам. та постраждалим цивільним. Обґрунтовано механізми та очікувані результати від впровадження цих заходів.

Bachelor's qualification thesis, devoted to the study of the peculiarities of the formation of the image of local self-government bodies during the Russian-Ukrainian war. On the basis of the analysis of scientific literature, the regulatory and legal framework and the practice of the Frankiv district administration of the Lviv city council, the theoretical foundations of the formation of the image of the local government, its strategic aspects and legal regulation are revealed. The main challenges and problems faced by local self-government bodies in the conditions of martial law are identified: the need for operational crisis communication, increased requirements for openness and accountability, the importance of effective interaction with the community and support of various segments of the population. The financial condition and activities of communications and establishing feedback of the Frankiv district administration in the specified period were analyzed. In order to strengthen the image of local authorities in crisis conditions, a set of interrelated measures is envisaged: development of a crisis communication strategy, optimization of the digital work environment and online presence, provision of effective feedback channels with citizens, implementation of social projects to help military personnel, internally displaced persons . and injured civilians. The mechanisms and expected results from the implementation of these measures are substantiated.
Peculiarities of the formation of the image of local self-government bodies in the conditions of martial law (on the example of the Frankivska District Administration of the Lviv City Council)
Keywords: 6.281.00.00; імідж; органи місцевого самоврядування; воєнний стан; криза; комунікаційна стратегія; цифровізація; зворотний зв’язок; громадська участь; соціальні ініціативи; image; local self-government bodies; martial law; crisis; communication strategy; digitalization; feedback; public participation; social initiatives