Удосконалення технології роботи сортувальної станції Кл у зв’язку зі збільшенням кількості поїздів, що надходять у переробку - Вовк, Оксана Ярославівна; Vovk, Oksana Yaroslavivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Сортувальні станції відіграють важливу роль у системі залізничного транспорту, забезпечуючи розформування і формування поїздів різних категорій. Ефективність їх функціонування визначає швидкість і якість обслуговування вагонопотоків, а також стабільність роботи всієї залізничної мережі. Робота таких станцій повинна враховувати тип вантажу, умови перевезення, фізико-хімічні властивості продукції та потреби користувачів транспортних послуг. Висока якість виконання технологічних операцій на сортувальних станціях вимагає сучасного технічного обладнання, налагодженого технологічного процесу, а також достатньої кількості кваліфікованого персоналу [1]. Зростання обсягів перевезень і збільшення кількості поїздів, що прибувають у переробку, вимагає адаптації технології роботи станції до нових умов. Це передбачає не лише інфраструктурні зміни, а й оптимізацію експлуатаційної діяльності [2]. Об’єкт дослідження – сортувальна станція Кл у місті Львові. Мета роботи: удосконалення технології роботи сортувальної станції Кл в умовах збільшення кількості поїздів, що надходять у переробку.

Classification yards play a crucial role in the railway transportation system, ensuring the disbanding and formation of trains of various categories. The efficiency of their operation directly affects the speed and quality of wagon flow handling and the stability of the entire railway network. The operation of sorting stations must take into account the type of cargo, transportation conditions, physical and chemical properties of the goods, and the needs of transport service users. High-quality performance of technological operations at sorting stations requires modern technical equipment, a well-established technological process, and a sufficient number of qualified personnel [1]. The growing volume of freight traffic and the increase in the number of trains arriving for processing require adaptation of the station's operational technology to new conditions. This includes not only infrastructure improvements but also optimization of operational activities [2]. Study object: Kl classification yard in the city of Lviv. Goal of the research: to improve the operation technology of the Kl classification yard under conditions of increasing train volumes arriving for processing.
Improvement of the operation technology of the classification yard Kl in connection with the increase in the number of trains yard operation
Keywords: 6.275.02.04; сортувальна станція; станція Кл; сортувальна гірка; переробка поїздів; технічне оснащення; колійний розвиток; classification yard; Kl station; hump yard; train processing; technical equipment; track infrastructure