Деякі аспекти становлення системи місцевого самоврядування в Україні - Харченко, В. І. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2002)
Досліджуються проблеми становлення в Україні системи місцевого самоврядування як владної підсистеми громадянського суспільства та її взаємодії з органами державної влади. The problems of local government system building in Ukraine as powerful subsystem of civil society and its interaction with state power body have deing investigated in this peper.