Основні аспекти дослідження динаміки розвитку суб’єктів туристичної діяльності України та Грузії - Ткешелашвілі, М. Л. (Видавництво Львівської політехніки, 2010)
Презентовано результати дослідження та аналіз динаміки розвитку суб’єктів туристичної діяльності в Україні та Грузії, виявлені тенденції та особливості умов функціонування туристичних підприємств в цих країнах. Проаналізовано головні показники туристичної галузі в обох країнах: динаміка туристичних потоків, їх розподілення за мотивацією та країнами походження, внесок індустрії туризму у ВВП досліджуваних країн, а також динаміка кількості зайнятих в туристичній галузі України та Грузії. The results of the investigation of tourist enterprises of Ukraine and Georgia are presented in the given article. It deals with the key aspects which characterize the trends of the tourism industry development in both countries, such as: number of tourists, their motivation, and the percent of tourism contribution in the country's Gross Domestic Product (GDP), the number of people employed in tourism, etc.
Keywords: динаміка туристичних потоків; частки туризму у ВВП; кількості зайнятих у туризмі; dynamics of tourist flows; percent of tourism in GDP; number of people employed in tourism