Повноваження нотаріуса в умовах сьогодення - Німак, Марія; Nimak, Maria; Нимак, Мария (Видавництво Львівської політехніки)
Досліджено питання щодо прав та обов’язків нотаріуса відповідно до чинного законодавства, визначено можливості вчинення ним тих чи інших дій та доцільність передання йому державою окремих повноважень. Визначено міру дозволеної поведінки нотаріуса та встановлено систему заборон у його діяльності.

The article is devoted to investigation of issues about rights and duties of notary according to the current legislation, determining of possibility of committing by him one or the other acts and expediency of conveying to him some powers by state. A measure of permitted behavior of a notary is determined in the article, and system of bans in his activity is established.

Статья посвящена исследованию вопросов о правах и обязанностях нотариусов в соответствии с действующим законодательством, определению возможности совершения им тех или иных действий и целесообразности передачи ему государством отдельных полномочий. В статье определяется мера позволенного поведения нотариуса и устанавливается система запретов в его деятельности.
Powers of notary in the conditions of the present
Полномочия нотариуса в условиях сегодняшнего дня
Keywords: повноваження; нотаріус; вчинення нотаріальних дій; додаткові послуги; реєстраційні дії; захист прав та інтересів тощо; powers; notary; committing of notarial acts; additional services; registration acts; protection of rights and interest etc; полномочия; нотариус; совершение нотариальных действий; дополнительные услуги; регистрационные действия; защита прав и интересов; 347.961.1