Впровадження сучасних HR-технологій в організації (на прикладі Комунального закладу Львівської обласної ради «Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Надія») - Кузів, Христина Петрівна; Kuziv, Khrystyna Petrivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
У сучасному світі, де технологічні інновації стрімко впроваджуються у всі сфери діяльності, роль HR-технологій у ефективному управлінні персоналом стає ключовою. Глобалізація та цифровізація вимагають від HR-спеціалістів не лише утримання позицій, а й активної адаптації до нових умов, що є можливим лише за допомогою сучасних технологій. Метою кваліфікаційної бакалаврської роботи є аналіз та пропозиції щодо впровадження сучасних HR-технологій прикладі КЗ ЛОР ДЗОВ «Надія». Об’єктом дослідження є HR-менеджментт в КЗ ЛОР ДЗОВ «Надія». Розділ перший присвячено теоретичним підходам до розуміння поняття впровадження сучасних HR-технологій в комунальних закладах. В ньому розкривається сутність поняття HR менеджменту, та аналізуються особливості його функціонування в комунальних закладах. Розділ другий містить аналіз діяльності КЗ ЛОР ДЗОВ «Надія» та стан HR-технологій. У цьому розділі надано загальну характеристику діяльності комунального закладу, проведено аналіз виробничо-господарської діяльності та фінансового стану закладу, а також розглянуто аналіз HR-технологій в системі управління закладу. Визначено актуальні проблеми, з якими стикається КЗ ЛОР ДЗОВ «Надія» в контексті впровадження сучасних HR-технологій. Розділ третій спрямований на рекомендації, щодо застосування сучасних HR-технологій в КЗ ЛОР ДЗОВ «Надія». Запропоновано заходи для вирішення проблемних моментів в HR-менеджменту, способи подолання фінансових та ресурсних обмежень, а також рекомендації щодо підвищення HR рівня закладу. Окремо розглянуто очікувану результативність від запровадження рекомендованих стратегій. Запропоновані проектні заходи включають кілька стратегічних ініціатив, спрямованих на оптимізацію HR процесів КЗ ЛОР ДЗОВ «Надія». Один з ключових проектних заходів передбачає розробку HR-стратегії для закладу. Це досягатиметься через застосування усіх пропонованих заходів. Впровадження HR-стратегії відіграє важливу роль у управлінні персоналом, та сприятиме зміцненню корпоративної культури та підвищенні ефективності персоналу. Другий проектний захід спрямований на розробку карт посад. Карта посади є локальним документом, яким оперують як оцінним інструментом під час підбору, оцінювання, навчання, розвитку й ротації персоналу. На етапі підбору персоналу кадровий відділ має чітко зрозуміти, кого він шукає та для яких завдань, та спільно з керівником підрозділу, в якому є вакансія, складають портрет еталонного кандидата, або ж простими словами карту посади. Ці проектні заходи спрямовані на вдосконалення управління персоналом та застосуванням сучасних HR-технологій Вони забезпечать ефективну інтеграцію сучасних технологій для оптимізації процесів управління, підвищення задоволеності персоналу та покращення ефективності працівників.HR-технології, HR-стратегія, практики, карта посади.

In the modern world, where technological innovations are rapidly being implemented in all areas of activity, the role of HR technologies in effective personnel management is becoming crucial. Globalization and digitalization require HR specialists not only to maintain their positions but also to actively adapt to new conditions, which is possible only with the help of modern technologies. This bachelor’s thesis aims to analyze and propose the implementation of modern HR technologies based on the example of the Communal Institution of Lviv Regional Council DZOV "Nadiya". The object of the research is HR management in the Communal Institution of Lviv Regional Council DZOV "Nadiya". The first section is dedicated to theoretical approaches to understanding the concept of implementing modern HR technologies in communal institutions. It reveals the essence of HR management and analyzes the features of its functioning in communal institutions. The second section contains an analysis of the activities of the Communal Institution of Lviv Regional Council DZOV "Nadiya" and the state of HR technologies. This section provides a general description of the institution's activities, an analysis of its production and economic activities, and financial condition, as well as an examination of HR technologies in the institution's management system. It identifies current problems faced by the Communal Institution of Lviv Regional Council DZOV "Nadiya" in the context of implementing modern HR technologies. The third section is focused on recommendations for the application of modern HR technologies in the Communal Institution of Lviv Regional Council DZOV "Nadiya". Measures are proposed to address problematic aspects of HR management, ways to overcome financial and resource constraints, and recommendations for improving the institution's HR level. The expected effectiveness of the proposed strategies is also discussed. The proposed project measures include several strategic initiatives aimed at optimizing the HR processes of the Communal Institution of Lviv Regional Council DZOV "Nadiya". One of the key project measures involves the development of an HR strategy for the institution. This will be achieved through the application of all the proposed measures. Implementing the HR strategy plays an important role in personnel management and will contribute to strengthening corporate culture and improving personnel efficiency. The second project measure is aimed at developing job descriptions. A job description is a local document used as an evaluation tool during recruitment, evaluation, training, development, and personnel rotation. At the recruitment stage, the HR department must clearly understand whom they are looking for and for what tasks, and together with the head of the department with the vacancy, they create a profile of the ideal candidate, or simply put, a job description. These project measures are aimed at improving personnel management and applying modern HR technologies. They will ensure the effective integration of modern technologies to optimize management processes, increase staff satisfaction, and improve employee efficiency.
Implementation of modern HR-technologies in the organization (on the example of the Nadiia Municipal Institution Children's Health and Recreation of the Lviv Regional Council)
Keywords: 6.281.00.00; комунальний заклад; персонал; ефективність; управління; communal institution; personnel; efficiency; management; HR technologies; HR strategy; practices; job description