Використання статистичних тестів НІСТ США для дослідження генераторів М-послідовностей - Костів, Ю.; Максимович, В.; Мандрона, М.; Рибак, Ю. (Видавництво Львівської політехніки, 2012)
Сформульовано вимоги до генераторів псевдовипадкових імпульсних послідовностей при їх використанні в криптографії та для імітації вихідних сигналів дозиметричних детекторів. Наведено результати тестування п'яти генераторів М-послідовності і на їх основі зроблено висновки щодо випадковості їх вихідних сигналів. The paper presents the requirements for pseudorandom pulse sequence generators for their use in simulation of the dosimeter detectors output signals, as well as for their use in cryptography. The paper presents the results of testing of five M – sequences generators and conclusions about their randomness.
Keywords: генератори псевдовипадкових чисел; захист інформації; псевдовипадкові числа; статистичні характеристики; pseudorandom generator; protection of information; pseudorandom numbers; statistic characteristics