Система для автоматичного пакування і етикерування товарів - Борис, Ігор Михайлович; Borys, Ihor Mykhailovych (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Ця робота присвячена розробці системи автоматичного пакування та етикетування, що спрямована на підвищення ефективності та точності виробничих процесів, а також на зменшення впливу людського фактора. У першому розділі проаналізовано недоліки ручного пакування та наведено переваги автоматизації. Розглянуто типи пакувального обладнання, методи етикерування, типи принтерів та засоби автоматизації, включно з контролерами, сенсорами та транспортерами. У другому розділі подано детальний опис розробленої системи, включно з власними конструкціями формувача коробок, вагового дозатора, заклеювача та аплікатора етикеток. Висвітлено технічні характеристики, принципи роботи та програмну логіку керування. Третій розділ присвячено економічній оцінці: проаналізовано ефективність розробленої системи, порівняно її з існуючими аналогами, визначено комплексний показник якості, собівартість та рентабельність. Робота демонструє комплексний підхід до автоматизації пакування та може бути адаптована для підприємств різних

This work is dedicated to the development of an automatic packaging and labeling system aimed at increasing production efficiency, improving accuracy, and reducing human involvement in industrial processes. The first section analyzes the limitations of manual packaging and highlights the advantages of automation. It explores various types of packaging equipment, labeling methods, printer technologies, and automation tools, including controllers, sensors, and conveyors.The second section provides a detailed overview of the designed system, featuring custom-built components such as a box former, weight-based doser, carton sealer, and label applicator. Technical specifications, operational principles, and control logic are thoroughly described. The third section focuses on the economic evaluation of the system, comparing it to existing solutions, calculating the quality index, cost, and return on investment. This comprehensive approach to packaging automation makes the solution suitable for implementation across a wide range of industries
Automatic system for packaging and labeling goods
Keywords: 6.152.00.00