Розроблення системи адміністрування ОСББ «Селянська 12» - Палюшкевич, Лілія Степанівна; Paliushkevych, Liliia Stepanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2023)
Палюшкевич Л.С. Розроблення системи адміністрування ОСББ «Селянська 12» Бакалаврська кваліфікаційна робота на правах рукопису Бакалаврська робота на здобуття освітнього ступеня Бакалавра за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування». – Національний університет «Львівська Політехніка», Львів, 2024. Робота складається із 110 сторінок, 9 таблиць та 10 рисунків, містить 32 літературних джерел. Актуальність теми полягає в необхідності розробки системи адміністрування ОСББ, оскільки ефективне управління житловими комплексами є ключовим фактором забезпечення комфортного проживання мешканців та стійкого розвитку житлового фонду. ОСББ відіграють важливу роль у підтримці належного технічного стану будівель, забезпеченні безперебійного постачання комунальних послуг та організації спільних заходів мешканців. Мета дослідження – розробка системи адміністрування ОСББ «Селянська 12», підвищення ефективності, прозорості та зручності для мешканців процесів управління ОСББ. Для досягнення поставленої мети потрібно вирішити наступні завдання: 1. Проаналізувати поточну систему управління ОСББ «Селянська 12» для визначення її сильних та слабких сторін, а також сфер, які потребують вдосконалення; 2. Вивчити кращі практики систем управління ОСББ, як на національному, так і на міжнародному рівні; 3. Розробити комплексну та адаптивну систему управління, пристосовану до конкретних потреб ОСББ «Селянська 12» та його мешканців; 4. Оцінити потенціал запропонованої системи для підвищення операційної ефективності, фінансової прозорості та задоволеності мешканців.

Paliushkevych L.S. Development of the system of administration of condominiums «Selianska 12». Bachelor's qualification work on the rights of the manuscript Bachelor's thesis for the degree of Bachelor in the specialty 281 «Public Administration and Management.» – Lviv Polytechnic National University, Lviv, 2024. The work consists of 110 pages, 9 tables and 10 figures, contains 32 literary sources. The relevance of the topic lies in the need to develop a system of condominiums administration, since effective management of residential complexes is a key factor in ensuring comfortable living conditions for residents and sustainable development of the housing stock. HOAs play an important role in maintaining the proper technical condition of buildings, ensuring uninterrupted supply of utilities, and organizing joint activities of residents. The purpose of the study is to develop a system for administering the Selyanska 12 condominium, to increase the efficiency, transparency and convenience of condominium management processes for residents. To achieve this goal, the following tasks need to be solved: 1. Analyze the current management system of the Selyanska 12 condominium to identify its strengths and weaknesses, as well as areas that need to be improved; 2. To study the best practices of HOA management systems, both nationally and internationally; 3. To develop a comprehensive and adaptive management system tailored to the specific needs of Selyanska 12 and its residents; 4. To evaluate the potential of the proposed system to improve operational efficiency, financial transparency, and resident satisfaction.
Development of the administration system the Selyanska 12 of the Association of Co-owners of an Apartment Building
Keywords: 6.281.00.00; ОСББ; система адміністрування; управління багатоквартирними будинками; ефективність; ресурсозбереження; якість послуг; корупція; зловживання; ACMH; administration system; management of apartment buildings; efficiency; resource saving; quality of services; corruption; abuse