Контроль та нагляд за виконанням судових рішень установами виконання покарань в Україні - Гнот, Х. Я. (Видавництво Львівської політехніки, 2016)
Розглянуто сутність, класифікацію та значення контролю за діяльністю установ виконання покарань, досліджено проблему співвідношення контролю і нагляду, розкрито особливості прокурорського нагляду за додержанням законів в установах виконання покарань під час виконання судових рішень у кримінальних справах, відзначено роль інститутів громадянського суспільства у пенітенціарній діяльності держави. В статье рассматривается сущность, классификация и значение контроля за деятельностью учреждений исполнения наказаний, исследуется проблема соотношения контроля и надзора, раскрываются особенности прокурорского надзора за соблюдением законов в учреждениях исполнения наказаний при исполнении судебных решений в уголовных делах, отмечена роль институтов гражданского общества в пенитенциарной деятельности государства. The article presents the content, classification and meaning of the control over the activities of penitentiary institutions, examines the problem of the relation of control and supervision, considers the specific features of procurator’s supervision over law compliance in penitentiary institutions in the execution of judicial decisions in criminal cases, highlighted the role of civil society institutions in penitentiary government action.
Контроль и надзор за исполнением судебных решений учреждениями исполнения наказаний в Украине
Control and supervision of the execution of judicial decisions by penitentiary institutions in Ukraine
Keywords: контроль; прокурорський нагляд; судові рішення; установи виконання покарань; контроль; прокурорский надзор; судебные решения; учреждения исполнения наказаний; control; procurator’s supervision; judicial decisions; penitentiary institutions