Взаємозв’язки між різними видами обмежень кардинальності в моделі «сутність-зв’язок» - Сільвейструк, Людмила (Видавництво Львівської політехніки, 2011)
При моделюванні важливу роль грають взаємозв’язки між об’єктами предметної області. Тому важливий аспект моделі «сутність-зв’язок» це якісні характерис- тики типу зв’язку. Існують різні підходи до визначення обмеженнями кардинальності типу зв’язку. В роботі розглядається актуальне питання встановлення логіч- них зв’язків між обмеженнями кардинальності при різних підходах та обґрунтування (як теоретично так і практично) доцільності їх використання.
Keywords: модель «сутність-зв’язок»; обмеження проста кардинальність; кардинальність «дивитися через»; кардинальність участі; узагальнена кардинальності; проста кардинальність