Застосування принципу Гамільтона-Остроградського з урахуванням дисипації для одержання рівняння поперечних коливань лінійного ізотропного середовища - Чабан, А. В.; Дубецький, С. А. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Запропоновано метод одержання рівняння поперечних коливань пружного лінійного ізотропного середовища на підставі інтегрального варіаційного принципу Гамільтона-Остроградського. Для одержання згаданого рівняння було застосовано неконсервативний енергетичний лагранжіан. The method of receipt of equalization of transversal vibrations of resilient linear lightlike environment is offered on the basis of the integral variation principle of Hamilton– Ostrogradsky. Thus during the receipt of the mentioned equalization the unconservative power was applied lagrangian.
Keywords: принцип Гамільтона-Остроградського; дисипація; рівняння поперечних коливань; лінійне ізотропне сережовище; енергетичний лагранжіан