Фізико-хімічні особливості процесів гідратації модифікованих багатокомпонентних цементів - Саницький, М. А.; Позняк, О. Р.; Федунь, Б. В.; Мазурак, О. Т. (Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2002)
Досліджено процеси гідратації та дегідратації головних клінкерних мінералів. Встановлено, що модифікування портландцементу термоактивованим каоліном забезпечує повне зв'язування Са(ОН)2 у гідрогеленіт. Це сприяє підвищенню температури експлуатації жаростійких матеріалів та висолостійкості розчинів і бетонів на основі модифікованих багатокомпонентних цементів. In this paper the hydration and dehydration processes of main cklinker minerals were investigated. It has been established that the modification of Portland cement by thermal-active kaolin provides full binding of Ca(OH)2 in hydrogelenite. It promotes increasing of the exploitation temperature of refractory materials efflorescence resistance of mortars and concretes on the based multicomponent cement.
Keywords: 666.944.017