Аналіз навантаженості опорних шийок колінчастих валів автомобільних двигунів та метод визначення екстремальних обертових моментів, що діють на них - Нікіпчук, С. В.; Коцюмбас, О. Й. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2007)
Розглянуто питання пошуку спрощеного способу розрахунку екстремальних моментів, що діють на опорні шийки хитневого механізму автомобільного двигуна. Запропоновані варіанти розрахункових формул для найпоширеніших автомобільних двигунів. Questions of searching of the simplified expedient of calculation of the extreme moments effecting radical pins of the connecting rod gear of an automobile engine are considered. Alternatives of design formulas for most often used automobile engines are offered.
Keywords: опорна шийка; колінчастий вал; хитневий механізм