Жіночі онлайн-журнали: види, контент та розповсюдження - Дуневич, Анастасія Русланівна; Dunevych, Anastasiia Ruslanivna (Національний університет "Львівська політехніка", 2024)
Об’єктом дослідження роботи бакалавра є: жіночі онлайн-журнали на ринку України. Предметом дослідження є: контент жіночих онлайн-журналів: «Українки», «Навколо Woman», «Тендітна», «Твій Світ», «Women2Women», «Beauty Women», «Beauty HUB», «GLIANEC», «Divoche.Media» та «Wonderzine Україна». Метою роботи є: дослідити види, контент та розповсюдження жіночих онлайн журналів. Завданням роботи є: обґрунтувати поняття «жіночий онлайн-журнал» та його специфіку, розглянути види жіночих онлайн-журналів, дослідити жіночий медіаринок України, розібрати візуальну складову та наповнення жіночих онлайн журналів, визначити тематику матеріалів жіночих онлайн-журналів: «Українки», «Навколо Woman», «Тендітна», «Твій Світ», «Women2Women», визначити контент жіночих онлайн-журналів: «Beauty Women», «Beauty HUB», «GLIANEC», «Divoche.Media», «Wonderzine Україна», з’ясувати, які є інструменти просування контенту жіночих онлайн-журналів, проаналізувати соціальні мережі і їх роль в поширенні інформації жіночих онлайн-журналів. Результат дослідження: жіночі онлайн-журнали є важливими медіаплатформами для висвітлення жіночої тематики. Жіночі онлайн-журнали відіграють важливу роль у формуванні спільнот, де жінки можуть взаємодіяти, підтримувати одна одну, обговорювати повсякденні проблеми й ділитися досвідом. Журнали допомагають побудувати образ сучасної української жінки, яка може бути професіоналом у своїй справі й також матір’ю, мандрівницею, партнеркою, творчою особистістю. Вони виступають не лише джерелом інформації, а й платформою для самовираження, спілкування та обміну досвідом, задоволення сучасних потреб своїх читачів. Зважаючи на роботу у просуванні матеріалів в соцмережах, жіночим онлайн 3 журналам необхідно постійно вдосконалюватись в поширенні власного контенту, а саме в питанні змісту та візуалу, щоб той зацікавив аудиторію. Таким методом журнали зможуть забезпечити собі велику впізнаваність серед суспільства та залишатись як медіа, яке функціонує надалі й творить новий контент для власної аудиторії та нових читачів.

The object of the bachelor’s thesis is: women’s online magazines in the Ukrainian market. The subject of the research is: the content of women’s online magazines: «Ukrainky», «Around Woman», «Tenditna», «Tviy Svit», «Women2Women», «Beauty Women», «Beauty HUB», «GLIANEC», «Divoche.Media» and «Wonderzine Ukraine». The aim of the study is to investigate the types, content and distribution of women’s online magazines. Objectives: to substantiate the concept of «women’s online magazine» and its specifics, to consider the types of women’s online magazines, to study the women’s media market in Ukraine, to analyse the visual component and content of women’s online magazines, to determine the topics of women’s online magazines: «Ukrainky», «Around Woman», «Tenditna», «Tviy Svit», «Women2Women», «Beauty Women», «Beauty HUB», «GLIANEC», «Divoche.Media» and «Wonderzine Ukraine», to find out what tools are available to promote the content of women’s online magazines, to analyse social networks and their role in disseminating information of women’s online magazines. Research result: Women’s online magazines are important media platforms for covering women’s issues. Women’s online magazines play an important role in building communities where women can interact, support each other, discuss everyday problems and share experiences. Magazines help to build the image of a modern Ukrainian woman who can be a professional in her field and also a mother, traveller, partner, and creative person. They are not only a source of information, but also a platform for self-expression, communication and exchange of experience, and meeting the modern needs of their readers. Taking into account the work in promoting materials on social media, women’s online magazines need to constantly improve in the distribution of their content, namely in terms of content and visuals, so that it will interest the audience. In this way, magazines will be 5 able to ensure greater recognition among the public and remain a media that continues to function and create new content for their own audience and new readers.
Women’s online magazines: types, content and distribution
Keywords: 6.061.00.00; онлайн-журнал; видання; аналіз; види; контент; розповсюдження. Перелік використаних джерел: 1. Орлик О. Сучасні українські періодичні та продовжувані видання для жінок: типологічно-тематична характеристика / О. Орлик // Вісник книжкової палати. – 2014. – С. 34–37. 2. Мудра І. М. Еволюція українських жіночих журналів / І. М. Мудра; М. О. Кіца // Молодий вчений. – 2018. – №6 (58). – С. 45. 3. Сушкова О. М. Періодичні видання для жінок в Україні: динаміка розвитку та концептуальні особливості / О. М. Сушкова // Навчальний посібник. Вид-во СумДУ. – Суми; 2009. – 144 с. 4. Ярошенко Т. О. Еволюція журналу як засобу наукової комунікації: від друкованих видань до оригінальних електронних журналів / Т. О. Ярошенко // Вісник Книжкової палати. – 2005. – №10. – С. 29–34; online magazine; publication; analysis; types; content; distribution. List of used sources: 1. Orlyk O. Modern Ukrainian periodicals and continuing publications for women: typological and thematic characteristics / O. Orlyk // Bulletin of the Book Chamber. 2014. – P. 34–37. 2. Mudra I. M. Evolution of Ukrainian women’s magazines / Mudra I. M.; Kitsa M. O. // Young scientist. – 2018. – №6 (58). – P. 45. 3. Sushkova O. M. Periodicals for women in Ukraine: dynamics of development and conceptual features / O. M. Sushkova // Study guide. Sumy State University Publishing House. – Sumy; 2009. – 144 p. 4. Yaroshenko T. O. Evolution of the journal as a means of scientific communication: from printed publications to original electronic journals / T. O. Yaroshenko // Bulletin of the Book Chamber. – 2005. – №10. – P. 29–34