Проблемні питання, які можуть бути вирішені лише за допомогою внесення змін до Конституції України - Ковальчук, О. Б. (Видавництво Львівської політехніки, 2014)
Дослідження розглядає проблемні питання, які можуть бути вирішені лише шляхом внесення змін до Конституції України. Здійснено аналіз найнагальніших питань, які потребують вирішення на рівні конституційних змін. Розглядаються пропозиції щодо структури та способу формування парламенту, реформування органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування, передачі повноважень Конституційного Суду України, розширення переліку суб’єктів законодавчої ініціативи тощо. Исследование посвящено проблемным вопросам, которые могут быть решены только путем внесения изменений в Конституцию Украины. Осуществлен анализ наиболее актуальных вопросов, требующих решения на уровне конституционных изменений. Рассматриваются предложения по структуре и способу формирования парламента, реформирования органов местной власти и органов местного самоуправления, передачи полномочий Конституционного Суда Украины, расширения перечня субъектов законодательной инициативы и т. д. Research is sanctified to the problem questions that can be decided only by making alteration in Constitution of Ukraine. An author is carry out the analysis of the most urgent questions that need a decision at the level of constitutional changes. In the article suggestions are examined in relation to a structure and method of forming of parliament, reformation of local government and organs of local self-government, delegation of powers of Constitutional Court of Ukraine, expansion of list of subjects of legislative initiative bodies and other.
Проблемные вопросы, которые могут быть решены только путем внесения изменений в Конституцию Украины
The problem questions that can be decided only by making alteration in Constitution of Ukraine
Keywords: конституція; парламент; вибори; органи місцевої влади; конституция; парламент; выборы; органы местной власти; constitution; parliament; elections; organs of local