Синтез планів експерименту за допомогою ідеальних кільцевих відношень - Різник, В.; Різник, О.; Балич, Б.; Скрибайло-Леськів, Д. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2008)
Розглянуто синтез планів експерименту на основі числових в'язанок та можливість використання планів експерименту з багатьма факторами. Розроблено методику побудови латинських квадратів на основі теорії числових в’язанок, що дає можливість виключити небажані ефекти у статичних дослідженнях.
In the article the synthesis of plans of experiment is examined on the basis of numerical bundles. The presented possibility of the use of plans of experiment is with many factors. The developed method of construction of the Latin squares is on the basis of theory of numerical bundles, which enables to eliminate небажані effects in static researches.