Львівська Цитадель як прояв мілітарної політики Австрії середини XIX ст. - Оконченко, І. В. (Видавництво Національного університету "Львівська політехніка", 2004)
Розглянуто ідеологічні та соціально-політичні передумови виникнення укріплень львівської Цитаделі, узагальнено відомості різних авторів стосовно передісторії цієї території та етапів будівництва цитадельного комплексу, висвітлено об’ємно-просторові характеристики укріплень та стан їхнього збереження.