Генерація синтетичних супутникових зображень використовуючи Генеративні Змагальні Мережі - Бобало , Роман Ігорович (Національний університет «Львівська політехніка», 2022)
Бакалаврська кваліфікаційна робота, виконана студентом Національного Університету «Львівська політехніка» групи КН-409 Бобалом Романом Ігоровичем. Тема «Генерація синтетичних супутникових зображень використовуючи Генеративні Змагальні Мережі». Дана робота скерована на отримання ступеня бакалавр за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки». Метою даної робота є створення інформаційної системи, здатної генерувати штучні супутникові зображення. Об’єктом дослідження є існуючі способи розширення малого набору даних до довільних масштабів, та застосування їх для генерації синтетичних супутникових зображень. Предметом дослідження є застосування способів та методів збільшення кількості даних для генерації синтетичних супутникових зображень, а також дизайн та імплементація алгоритмів та програмного забезпечення необхідного для реалізації описаної інформаційної системи. У результаті виконання бакалаврської роботи створено програмне забезпечення котре за допомогою генеративних змагальних мереж створює синтетичні супутникові знімки. Bachelor’s degree, performed by a student of the National University of L’viv Polytechnic Group KN-409 Bobalo Roman Ihorovych. Topic «Generation of synthetic satellite images using Generative Adversarial Networks». This work aims to obtain a bachelor’s degree in specialty 122 «Computer Science». The purpose of this work is to create an information system capable of generating artificial satellite images. The object of research is the existing ways to expand a small set of data to arbitrary scales and use them to generate synthetic satellite images. The subject of research is the application of methods and techniques to increase the amount of data for the generation of synthetic satellite images, as well as the design and implementation of algorithms and software necessary for the implementation of the described information system. As a result of the bachelor’s thesis, software was created that creates synthetic satellite images with the help of generative adversarial networks.
Generation of synthetic satellite images using Generative Adversarial Networks
Keywords: генеративні змагальні мережі, супутникові зображення, синтетичні дані, generative adversarial networks, satellite images, synthetic data