Effect of total ash content and coals ash composition on coke reactivity - Gulyaev, Vitaly; Barsky, Vadim; Gurevina, Natalya (Publishing House of Lviv Polytechnic National University, 2009)
Розглядається гіпотеза про вплив мінеральних складових вугілля на реакційну здатність коксу. Показано, що реакція між вуглецем та його діоксидом протікає в кінетичній області та її швидкість залежить від загальної зольності вугілля, що коксується. Отримані дані про каталітичну дію компонентів мінеральної частини вугілля на піроліз його органічної маси і, як наслідок, на реакційну здатність коксу. The article deals with the hypothesis of the influence of coals mineral components on coke reactivity. It has been shown that the reaction between carbon and carbon dioxide proceeds in kinetic area and its rate depends upon total ash content of coked coal. The data showing catalyst effect of coal mineral components upon their organic mass pyrolysis and consequently upon coke reactivity have been presented.
Вплив загальної зольності та складу золи вугілля на реакційну здатність
Keywords: reactivity; coke; coal; ash; реакційна здатність; кокс; вугілля; зола