Відновлення карбону (IV) оксиду на мідних і біметалевих катодах Ag/Cu - Мерцало, Іванна Павлівна; Кунтий, Орест Іванович; Алєксєєв, Н. Л.; Mertcalo, I. P.; Kuntyi, O. I.; Alekseev, N. L. (Lviv Politechnic Publishing House, 2018)
Досліджено порівняльну каталітичну активність відновлення карбону (IV) оксиду в 0,1 М KHCO3 водних розчинах, насичених СО2, на катодах з міді різної структури (металургійна, гальванічно осаджена з кислого сульфатного та пірофосфатного електролітів) та модифікованих наноструктурованих сріблом методом гальванічного заміщення. Аналізом циклічних вольтамперних кривих встановлено, що підвищеною каталітичною активністю характеризуються катоди із шорсткою поверхнею, отримані електрохімічним осадження металу з кислих сульфатних електролітів. Ag/Cu катоди сприяють глибокому відновленню карбону (IV) оксиду.

The comparative catalytic activity of the reduction of carbon (IV) oxide in 0.1 M KHCO3 aqueous solutions saturated with CO2 was studied on cathodes of copper of different structure (metallurgical, galvanically deposited from acidic sulfate and pyrophosphate electrolytes) and modified nanostructured silver electroplating substitution method. The analysis of cyclic voltammetric curves has shown that cathodes with a rough surface obtained by electrochemical deposition of metal from acidic sulfate electrolytes are marked by increased catalytic activity. Ag /Cu cathodes contribute to the deep recovery of carbon (IV) oxide.
Reduction of carbon (IV) oxide on battery and bometal apparatus Ag/Cu
Keywords: карбону (IV) оксид; електрохімічне відновлення; Cu; Ag/Cu катоди; гальванічне заміщення; carbon (IV) oxide; electrochemical reduction; Cu; Ag/Cu catodes; galvanic replacement